Alimente din cânepă
În prezent, din ce în ce mai mulți oameni se străduiesc să aibă un stil de viață sănătos și o alimentație bună. Alimentele fabricate din câmpână sunt cunoscute și sub denumirea de "superalimente", făcând referire la numeroasele proprietăți pozitive ale cânepei.
Cânepa este una dintre cele mai bogate surse de acizi grași omega-3 și omega-6 care se găsesc în natură. Importanța consumului de grăsimi sănătoase este subliniată de mulți experți. Dacă nu mâncați suficient pește bogat în acizi grași omega-3, este o idee bună să vă completați dieta cu produse din cânepă.
Cânepa conține toți aminoacizii esențiali și este, prin urmare, o excelentă sursă de proteine. O sursă de proteine vegetale bogată în fibre, cânepa este suplimentul alimentar perfect și poate fi consumată într-o varietate de forme, de la shake-uri la prăjituri, doar imaginația dumneavoastră putând alege modul în care o folosiți.
Un ceai făcut din frunze de cânepă culese manual nu este doar sănătos, ci poate adăuga și un strop de culoare obiceiurilor tale de a bea ceai.
Proteine din semințe de cânepă
Proteina vegană poate ajuta la pierderea în greutate și la construirea musculaturii, deoarece este o sursă de proteine bine absorbită și bogată în nutrienți. Proteina din cânepă este, de asemenea, bogată în fibre, aminoacizi, acizi grași omega și vitamina E. Fiind o proteină vegetală, proteina din semințe de cânepă poate fi încorporată perfect în dietele fără gluten și vegane. Semințele de cânepă conțin un raport de fibre solubile și insolubile de aproximativ 1 la 4, care este benefic pentru digestie și poate ajuta la normalizarea nivelului de zahăr din sânge.
Proteina de cânepă este, de asemenea, bogată în minerale esențiale, cum ar fi fierul, magneziul și calciul, ceea ce o face să se distingă de pulberile proteice tradiționale.
Ulei din semințe de cânepă
Ulei din semințe de cânepă este pur și simplu optim, conținând între 75%-25% acizi grași Omega-6 și Omega-3, care sunt importanți pentru susținerea unei funcții imunitare sănătoase. Uleiul din semințe de cânepă are un conținut excelent de acizi grași și conține, de asemenea, vitaminele A, B, C și E. Consumul regulat de ulei din semințe de cânepă este benefic pentru funcția cardiovasculară, dar poate fi folosit și extern pentru a susține sănătatea pielii.
Tea de cânepă
Tea făcut din frunze de cânepă bogate în terpene și flavonoide nu este doar o experiență unică, ci și una foarte sănătoasă. Efectul său plăcut liniștitor îl face companionul perfect pentru consumul de ceai la începutul serii.